Deze website maakt gebruik van Cookies. Door de website te gebruiken stemt u in met ons gebruik van Cookies. Privacyinformatie
OK

Hofmann International

Advocaat en Belastingadviseur Duitsland

Blog

Aangifte Duitse "Grundsteuer" (Onroerendezaakbelasting) 2022

De Duitse wetgever heeft de wet op de onroerendezaakbelasting gereformeerd. Daartoe moet eerst de voorraad van ontwikkelde en onontwikkelde eigendommen worden vastgesteld.

Eigenaars van grond en onroerend goed in Duitsland worden daarom momenteel door de belastingdiensten verzocht een aangifte voor de onroerendezaakbelasting in te dienen. Wij kunnen deze taak op professionele en onbureaucratische wijze voor u uitvoeren.

Lees meer

Erfrecht en erfbelasting in Duitsland: Belangrijke punten voor Nederlanders

Er zijn steeds meer verbindingen van Nederlandse burgers naar Duitsland of in het kader van hun baan of in verband met een relatie of wegens door gezinsleden daar gedaan investeringen (b.v. in onroerend goed zoals een vakantiehuis).


Daarbij doen zich meer en meer ook vragen van het Duitse erfrecht en het erfbelastingrecht voor.Wat moet er gebeuren in geval van een erfenis of een schenking uit Duitsland? Moet er in Duitsland of in Nederland erfbelasting worden betaald? In welke hoogte? Zijn er vrijstellingen van toepassing?


Daarover willen wij het vandaag hebben.

Lees meer

Bij de rechtbank in Duitsland

Hoe krijgt u gelijk in Duitsland? Als Nederlandse of Vlaamse ondernemer zijn er verschillende redenen waarom u voor uw rechten moet vechten voor een Duitse rechtbank. In deze video geven we een kort inzicht in de structuur van de Duitse justitie en bespreken we belangrijke factoren voor succes.

Lees meer

Ondernemen in Duitsland: B.V. of GmbH en fiscale verplichtingen

Wanneer Nederlandse ondernemers in Duitsland zaken doen, rijst vaak de vraag welke juridische structuur voor hen het beste is. Kan een vestiging van het Nederlandse bedrijf gewoon in Duitsland gevestigd worden, of is het beter om een eigen bedrijf in Duitsland op te zetten? In deze video behandelen we dit en de fiscale verplichtingen die daarmee gepaard gaan.

Lees meer

Vermeldingsplichten bij de vestiging van een onderneming in Duitsland

Als u in Duitsland gaat vestigen dient u een aantaal van vermeldingsplichten te vervullen. Deze video wijst u de weg naar de aangesproken ambtenarijen en de daarbij verstandige volgorde.

Lees meer

Omzetbelasting (BTW) Duitsland 2018 - Belangrijke wijzigingen

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste Duitse btw-wijzigingen voor het begin van het jaar 2018. Waar moet je op letten?

Lees meer

Belastingen en wettelijke bepalingen voor uw bedrijf in Duitsland

Gaat u een bedrijf beginnen of een vestiging openen in Duitsland? Wij zijn u graag van dienst met alle zaken rondom uw Bedrijfsbelasting, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting, BTW, Successierecht, en meer.

Lees meer

Inkomstenbelasting in Duitsland

Als u in Duitsland werkt of gaat werken, of een bedrijf begint of vestigt - dan krijgt u te maken met het inkomstenbelastingstelsel in Duitsland. De inkomstenbelasting is van toepassing op alle personen en ondernemingen die geen rechtspersoon zijn. (Rechtspersonen worden in Duitsland belast met vennootschapsbelasting).
Wij hebben hieronder de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet. Graag adviseren wij u hoe deze bepalingen van toepassing zijn in uw specifieke situatie.

Lees meer

Belastingplicht in Duitsland

In de volgende video leggen wij uit onder welke voorwarden voor werkzaamheden en leveringen in het kader van een onderneming en voor het uitoefenen van niet zelfstandig werk voor Nederlanders belastingplicht in Duitsland bestaat. Daarbij speelen de begrippen vestiging, 183 dagen en werkgever een belangrijke rol.

Lees meer

Een bedrijf beginnen in Duitsland - “GmbH” de Duitse B.V.

Gaat u een bedrijf beginnen in Duitsland? De GmbH bedrijfsvorm is de Duitse BV. Lees hier of dit de geschikte bedrijfsvorm is voor uw onderneming.

Lees meer

Werknemers uitzenden naar Duitsland als Nederlandse werkgever

Stuurt u werknemers uit naar Duitsland? Dan zijn er een aantal regels en factoren waar u als ondernemer en werkgever mee te maken krijgt vanuit het Duitse arbeidsrecht.

Lees meer

Arbeidsrecht in Duitsland

Als u gaat werken of een bedrijf begint in Duitsland dan krijgt u te maken met het Duitse Arbeidsrecht. Wij zijn u graag van dienst met alle zaken rondom Arbeidsovereenkomsten, Ontslagrecht en Rechtsgedingen. In dit blog hebben wij de belangrijkste zaken voor werknemers en werkgevers alvast op een rijtje gezet.

Lees meer

Nederlandse bouwondernemers in Duitsland

Gaat u als Nederlander ondernemen in de bouw in Duitsland? Juridisch en Fiscale dienstverlening voor Nederlandse bouwondernemingen in Duitsland.

Lees meer

Werken in Duitsland: “Kindergeld” in Duitsland (kinderbijslag)

Als Nederlander die in Duitsland werkt en kinderen in Nederland of Duitsland heeft komt u in aanmerking voor de kinderbijslag in Duitsland, het zogenaamde “Kindergeld”. Welke voorwaarden gelden voor het Kindergeld? Hoe hoog is de Duitse kinderbijslag? Waar het Kindergeld aanvragen?

Lees meer

Vakantiehuis in Duitsland - Belastingvoordelen voor vrije beroepsoefenaars etc.

Bent u een vrije beroepsoefenaar, kunstenaar of dergelijk? Dan kunt u met uw vakantiehuis in Duitsland echt belastingvoordelen genieten.

Lees meer

Vakantiehuis in Duitsland - Belasting over huurinkomsten in Duitsland

U heeft een vakantiehuis gekocht op een prachtige locatie in Duitsland. Om de kosten te recupereren, gaat u het huisje verhuren. Of u heeft de vakantiewoning vanaf het begin gekocht als een beleggingsobject en wilt het exclusief verhuren. In beide gevallen zijn de huurinkomsten belastingplichtig.

Lees meer

Vastgoed in Duitsland - Verhuren in Duitsland

In deze video omschrijven wij de regels voor het verwerven van vastgoed in Duitsland en de bepalingen voor de inkomstenbelasting, waarbij de winst als overschot van de opbrengsten min de uitgaven inclusief afschrijvingen vastgesteld wordt. Laatst worden ook de bestemmingen voor de erfbelasting geschetst.

Lees meer

Vastgoed kopen in Duitsland

In deze video omschrijven wij fundamenteele rechtelijke en belastingrechtelijke aspecten van de aankoop van een pand in Duitsland. Daarbij wordt met de nieuwe belastingverdrag tussen Duitsland en Nederland rekening gehouden.

Lees meer
Neem contact met ons op