Deze website maakt gebruik van Cookies. Door de website te gebruiken stemt u in met ons gebruik van Cookies. Privacyinformatie
OK

Hofmann International

Advocaat en Belastingadviseur Duitsland

Vakantiehuis in Duitsland - Belastingvoordelen voor vrije beroepsoefenaars etc.

Bent u een vrije beroepsoefenaar, kunstenaar of dergelijk? Dan kunt u met uw vakantiehuis in Duitsland echt belastingvoordelen genieten.


Wij veronderstellen hierbij dat u ten minste een gedeelte van uw werkzaamheden naar Duitsland kunt verplaatsen. U schrijft dus een gedeelte van uw afhandelingen en berekeningen in uw vakantiehuis in Duitsland en gaat deze aansluitend in uw Nederlandse verwerkingen inbrengen of rechtstreeks tegenover uw Nederlandse klanten benutten.

Wat moet u doen om met het vakantiehuis geld te besparen?

Indien u zich bij de Duitse fiscus gaat melden en hier formeel en woning in uw vakantiehuis neemt bent u in Duitsland onbeperkt belastingplichtig. Dit betekent dat de Duitse belastingtarief voor uw Duitse werkzaamheden kan toegepast worden.

Welke belastingvoordelen heeft u?

Kortom, u inkomsten worden op twee landen verdeeld en komen bijgevolg in aanmerking voor lagere belastingtarieven en vrijbedragen. U voordelen:

  1. Een belastingvrije drempel van € 9.000 voor u en uw getrouwde echtgenoot. Dus een € 18.000 belastingvrije drempel die u in Nederland niet moet laten belasten.
  2. Wat boven de € 18.000 liegt, wordt met een ingangstarief van 14% belast.
  3. U kunt hier nog buitengewone lasten en verzekeringsbijdragen zo u die in Duitsland betaalt aftrekken.


In totaal heeft u daarmee aanzienlijke belastingvoordelen die de economische waarde van het verhuren van uw vakantiewoning veer te boven gaan.

Wij zijn u graag van dienst

Voor een individuele constructie staan wij graag gereed. Neem contact op met een van onze vestigingen voor een vrijblijvend gesprek hoe wij u het beste kunnen bijstaan in uw specifieke situatie.

Neem contact met ons op