Deze website maakt gebruik van Cookies. Door de website te gebruiken stemt u in met ons gebruik van Cookies. Privacyinformatie
OK

Hofmann International

Advocaat en Belastingadviseur Duitsland

Bij de rechtbank in Duitsland

Hoe krijgt u gelijk in Duitsland? Als Nederlandse of Vlaamse ondernemer zijn er verschillende redenen waarom u voor uw rechten moet vechten voor een Duitse rechtbank. In deze video geven we een kort inzicht in de structuur van de Duitse justitie en bespreken we belangrijke factoren voor succes.

In welke situaties is een Duitse rechtbank voor uw geschillen aansprakelijk?

Enkele gevallen:
  • U bent een Nederlandse of Vlaamse leverancier van een Duitse afnemer en bent niet over de aansprakelijkheid van de rechtbank overeen gekomen.
  • U heeft een werkrelatie met in Duitsland wonende werknemers die hun werk in een home office doen.
  • U strijdt over Duitse subsidies of bouwvergunningen.
  • U heeft fiscale geschillen.

Welke rechtbank is in uw geval bevoegd?

Anders dan in Nederland zijn eer voor de bovengenoemde proceduren zelfstandige rechtbanken met een eigen procedurenrecht en eigen plaatselijke toestandigheden.

  • Voor zaken die het innen van geldvorderingen tot inhoud hebben zijn de rechtbanken van de “ordentliche Gerichtsbarkeit”, dus de “Amtsgerichte” en de “Landgerichte” aansprakelijk.
  • Voor geschillen uit werkrelaties zijn de “Arbeitsgerichte” aansprakelijk.
  • Voor geschillen over subsidies of niet verleende bouwvergunningen zijn de “Verwaltungsgerichte” aansprakelijk.
  • Voor fiscale geschillen zijn eer “Finanzgerichte”.

Belangrijk om te weten is ook dat in Duitsland voor het innen van vorderingen pas de deurwaarder los gestuurd kan worden als eer al de uitsprak van een rechtbank is.

Belangrijke factoren voor succes

Wij hebben ervaren dat success van rechtbanken vaak van de volledige informatie door onze client afhangt. Verder is vereist dat de advocaat de aangelegenheden van zijn client tot zijn ambitie maakt. Aan deze voorwaarden kan alleen dan voldan worden als eer geen taalbarrière tussen advocaat en client is. Dit vereist wederom dat de advocaat in staat is met zijn client in de Nederlandse taal te communiceren. Verder vereist dit dat de advocaat bereid is om reizen op zich te nemen naar de plaatselijke aansprakelijke rechtbank. Wij hebben deze voorwaarden in onze kantoren georganiseerd en zijn met name ook bereid voor clienten reizen op ons te nemen. Door een creative coördinatie voelen wij ons door zulke reizen niet bezwaard.

Wij vertegenwoordigen uw belangen bij de rechtbank in Duitsland

Wij staan gereed om uw belangen bij de rechtbank in Duitsland te vertegenwoordigen. Neemt u a.u.b. contact op met een van onze vestigingen voor een vrijblijvend gesprek hoe wij u optimaal kunnen bijstaan in uw specifieke situatie.

Neem contact met ons op