Deze website maakt gebruik van Cookies. Door de website te gebruiken stemt u in met ons gebruik van Cookies. Privacyinformatie
OK

Hofmann International

Advocaat en Belastingadviseur Duitsland

Aangifte Duitse "Grundsteuer" (Onroerendezaakbelasting) 2022

De Duitse wetgever heeft de wet op de onroerendezaakbelasting gereformeerd. Daartoe moet eerst de voorraad van ontwikkelde en onontwikkelde eigendommen worden vastgesteld.

Eigenaars van grond en onroerend goed in Duitsland worden daarom momenteel door de belastingdiensten verzocht een aangifte voor de onroerendezaakbelasting in te dienen. Wij kunnen deze taak op professionele en onbureaucratische wijze voor u uitvoeren.

Wij doen de “Grundsteuererklärung” voor u - vakkundig en onbureaucratisch!


Deze gegevens moeten digitaal worden ingediend via "Mein ELSTER" of door het invullen van een vragenlijst. De indiening is verplicht en moet uiterlijk op 31.10.2022 plaatsvinden. Procedureel gezien is de indiening van deze informatie de indiening van een belastingaangifte.


Wij nemen u graag het werk uit handen voor het indienen van de belastingaangifte. Wij hebben een procedure ontwikkeld voor ons onroerend goed belastingteam die u in staat stelt deze belastingaangifte te laten doen zonder dat u naar een van onze belastingkantoren hoeft te komen.


Sinds 1945 behandelen wij alle fiscale aangelegenheden in verband met in Duitsland gelegen vastgoed. Sinds 2001 ondersteunen wij ook Nederlanders in Duitsland op dit gebied.

Aangifte “Grundsteuer” - ja, we doen het!


Neem nu contact op met ons adviesteam voor vastgoedbelastingen:

Tel.: +49 5252-9360160 (kantoor Paderborn)
E-Mail: grundsteuer@hofmann-law.de

Transparante prijs

Wij hebben een standaardtarief vastgesteld van € 300 netto voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Dit omvat ook ons onderzoek van de voor u bestemde belastingaanslag van de Duitse belastingdienst. Indien u door de belastingdienst bent verzocht informatie te verstrekken over meerdere eigendommen, moeten wij met u een individuele vergoeding overeenkomen.

Neem contact met ons op